Ads Top

Alman Kurdu Özellikleri ve Bakımı






Alman Kurdu, Alsatian olarak bilinir. Epey gösterişli, dengeli ve müthiş güçlü bir köpek cinsidir. Erkek boyutu : 59-65 cm  ağırlığı : 30-40 kg , Dişi Boyutu : 54-60 cm ağırlığı : 22-32 kg civarıdır. Pas rengi ve kahve rengi ile siyah veya tamamen siyah da olur. Ancak burunları hep siyahtır. Hafif ancak sağlam kemik yapısıyla kaslı ve hafif dikdörtgen bir vücuda sahiptir. Başı ile vücudu birbirine orantılı olmalıdır. Alnı hafif konveksdir. Güçlü makas ısırışı ile kapanan çenesi, vücutla birleşen kısmı geniş, uca doğru sivrileşen dik ve karşıya bakan kulakları vardır. Gözleri , koyu renkli ,zeki ifadeli ve badem şeklindedir. Tüylü kuyruğu yere değer. Uzun veya kısa tüylü olabilirler.

Alman Kurdu Kökeni




Wurtemberg, Thurginia ve Bavaria'dan uzun tüylü, kısa tüylü ve tel tüylü yöresel çoban köpek cinslerini toplayan Max von Stephanitz eğitilebilirliği yüksek, itaatkar Alman kurdunu yarattı. Nisan 1899'da Max von Stephanitz, Horan ismindeki köpeği ilk Alman kurdu olarak kayıt etti. 1915'e kadar hem uzun tüylü hem de tel tüylü tipi yarışmalara sokuluyorlardı. Günümüz de ise çoğu ülkede sadece kısa tüylü olanları yarışma amaçlı sergilenmekte.

Alman Kurdu Özellikleri


Genelde iş köpeği olarak kullanılan Alman kurdu zeki, korkusuz ve dikkatlidir. Alman kurdu cesur, neşeli, itaatkar ve öğrenmeye çok heveslidir. İnanılmaz cesareti ve sahibine olan sadakati ile tanınır. Kendinden emin bir karaktere sahiptir; fakat bu asla düşmanca değildir. Alman kurdunun çok yüksek öğrenme kapasitesi vardır. Alman kurdu aileleri ile birlikte vakit geçirmekten büyük zevk alırlar; fakat yabancılara karşı çok mesafelidirler. Alman kurdu uzun süre yalnız bırakılmak istemez. Sadece gerekli zamanlar da havlar. Alman kurdunun çok gelişmiş koruma içgüdüleri vardır, bu sebeple aşırı korumacı olmaması için diğer insan ve hayvanlarla genç yaşta sosyalleştirilmeleri gereklidir. İnsanlara karşı saldırganlık dikkatsiz eğitim nedeniyledir. Özenle eğitilmiş alman kurdu diğer ev hayvanları, çocuklarla ve ailesiyle çok iyi anlaşır bu sebeple erken yaşta itaat eğitimine başlanmalıdır. Alman kurtlarının bazıları çekingen ve huysuzdur. Böyle olan alman kurdunun korku nedenli ısırmaya eğilimi vardır. Alman kurdu için cezaya dayalı bir eğitim başarılı olmaz. Bu ırk o kadar zeki ve eğitilebilirliği öylesine yüksektir ki çoban köpekliği, koruma köpeği, polis ve asker köpeği, körler için rehber köpek, arama ve kurtarma köpeği olarak da kullanılmaktadır. Kısacası Alman Kurdu popüler bir aile ve show köpeğidir.

Alman Kurdu Yaşam Ortamı

Alman kurdu yeterli egzersiz imkanı varsa apartmanda dahi yaşayabilir.

Alman Kurdu Egzersiz İhtiyacı

Alman kurdu eğitim egzersizleri ile birleştirilmiş yoğun aktivitelerden hoşlanır.

Alman Kurdu Bakımı

Bu köpek ırkı, çok az da olsa devamlı tüy döker ve mevsimsel tüy dökümü oldukça yoğundur. Bu nedenle günlük fırçalama tavsiye edilir. Derisinin yağ dengesini bozmamak için 6 ayda bir yıkanmalıdır.



Blogger tarafından desteklenmektedir.