Ads Top

Rottweiler Özellikleri ve Bakımı

Rottweiler ÖzellikleriRottweiler cinsi köpeklerin güçlü ve iri bir vücut  yapısı vardır. Erkekler de yükseklik 61 - 69 cm dişiler de 56 - 63 cm erkekler de kilo 43 - 59 Kg dişiler de 38 - 52 Kg civarıdır. Atletik ve kaslı olan rottweiler ırkı, geniş bir kafa ve yuvarlak bir alna sahiptir. Çeneleri aşırı derece de gelişmiştir. Dişleri makas ısırışıyla kapanır. Rottweiler ın gözleri koyu renklidir. Gözlerindeki ifade ırkın iyi huyunu ve sadakatini gösterir. Kulakları ise üçgenimsi ve  öne doğru düşüktür. Burnu siyah ve geniş, dudakları siyah, ağız içi de koyu renktir. Sert, sık ve kısa tüyleri vardır. Rottweilerların vücut rengi siyah, yanaklar, burun kısmı, patiler ile bacaklarda pas rengi lekeleri vardır.

Rottweiler Kökeni 


Rottweiler ırkı, İtalyan Mastif' cinsinden üretilmiştir. Geçmişten günümüze kadar sürü köpeği olarak kullanıldılar. Rottweiler ırkının ismi Almanya nın Wurttemberg bölgesinde bulunan Rottweil kasabasından gelmektedir. 1800' lü yıllar da Rottweiler ırkının nesli tükenmeye başlamışken Stuttgart'daki meraklı üreticiler tarafından tekrardan üretilerek ırk tükenmekten kurtarılmıştır. Rottweiler ırkının yetenekleri arasında polis köpekliği, koruma, iz sürme, sürü gütme, bekçi köpekliği bulunur.

Rottweiler Özellikleri

Rottweiler cinsi genelde sakindir. Kolay eğitilebilir, cesur ve ailesine çok bağlı bir köpektir. Güvenilir ve kararlı bir karaktere sahiptir. Ailesine çok sadıktır ve büyük bir kararlılıkla korur. Acıya karşı duyarlı değildirler. Sert duruşlu ciddi, kendinden emin ve korkusuzdurlar. Disiplinli ve dikkatli eğitilmesi gerekir. Aksi halde güçlü ve saldırgan bir köpeğe dönüşebilirler. Fakat iyi bir eğitim ile sadık ve sevgi dolu birer arkadaş olurlar. Gücünün ve cüssesinin farkındadırlar ve kendisine hükmedecek bir sahip isterler. Rottweiler, yaradılışı gereği sakin bir köpektir. Ancak çok zekidir ve günümüz de bir çok ülke de polis, asker köpeği olarak kendini ispat etmişlerdir. Rottweiler cinsi köpeklerin güçlü ve iri bir vücut  yapısı vardır. Atletik ve kaslı olan rottweiler ırkı, geniş bir kafa ve yuvarlak bir alna sahiptir. Çeneleri aşırı derece de gelişmiştir. Dişleri makas ısırışıyla kapanır. Rottweiler ın gözleri koyu renklidir. Gözlerindeki ifade ırkın iyi huyunu ve sadakatini gösterir. Kulakları ise üçgenimsi ve  öne doğru düşüktür. Burnu siyah ve geniş, dudakları siyah, ağız içi de koyu renktir. Sert, sık ve kısa tüyleri vardır. Rottweilerların vücut rengi siyah, yanaklar, burun kısmı, patiler ile bacaklarda pas rengi lekeleri vardır.

Rottweiler Yaşam Ortamı 

Rottweiler, düzenli egzersiz yapabileceği küçük bir alanda yaşayabilirler. Şayet yeterli egzersiz yaptırılırsa apartmanda da yaşayabilir.

Rottweiler Egzersiz İhtiyacı 

Rottweiler'ın bol bol ve düzenli egzersiz ihtiyacı vardır. Rottweiler ırkını orman gezmesi veya açık alan yürüyüşleri yapmak çok mutlu eder. Ayrıca yanınızdan ayrılma eğilimleri bulunmaz.

Rottweiler Bakımı 

Parlak ve kısa tüylerinin bakımı çok kolaydır. Günlük taramaya yada yıkamaya gerek yoktur. Orta derecede tüy döker.


Blogger tarafından desteklenmektedir.